یکی از روش های مهاجرت به کانادا روش خویشاوندی میباشد. در این روش فرد حامی (اسپانسر Sponsor) مقیم دائم یا تبعه کشور کانادا میباشد.
وی تحت شرایط خاصی تقاضای مهاجرت اعضای خانواده خود نظیر والدین، پدربزرگ و مادربزرگ، همسر، فرزندان، فرزندخواندگان یا حتی برادر و خواهر را به اداره مهاجرت کانادا بیان می کند. اگر اداره مهاجرت کانادا با این تقاضا موافقت کند، مهاجرت به کانادا انجام میشود. به طور معمول حدود یک چهارم افراد از روش خویشاوندی به کانادا مهاجرت می کنند.
این روش مهاجرت به کانادا به طور معمول بین یک تا چهار سال طول می کشد تا به نتیجه برسد. در این مدت اتفاقات زیادی می افتد، از جمله اینکه اگر فرد حامی، اسپانسرِ پدر و مادر یا پدربزرگ یا مادربزرگ خود شده باشد، این احتمال وجود دارد که متأسفانه یکی از متقاضیان (یعنی والدین یا پدر بزرگ یا مادربزرگ) فوت کنند، ممکن است فوت یکی از این افراد روند پرونده مهاجرت به کانادا را تحت تأثیر قرار دهد.
طبق یکی از بندهای اصل 10 آئین نامه مهاجرت کانادا IRPR وقتی که پرونده ای مهاجرتی کانادا باز میگردد، لازم است که یکی از متقاضیان به عنوان متقاضی اصلی Principal Applicant – PA تعیین گردد. طبق همین بند، بعد از شروع به رسیدگی پرونده، امکان تغییر متقاضی اصلی وجود ندارد و در صورتی که چنین قصدی وجود داشته باشد، باید پرونده را بست و پرونده جدیدی باز شود.
با توجه به توضیحات فوق تصور بسیاری از افسران مهاجرت کانادا این بود که با فوت متقاضی اصلی باید پرونده مهاجرتی کانادا را بست. خوشبختانه از چند سال پیش دستورالعملی از سوی اداره مهاجرت کانادا صادر گردید که جلوی این مسأله را می گیرد.
بیشتر بدانید:مهاجرت والدین به کانادا در سال ۲۰۱۸ میلادی
بیشتر بدانید:
اگر یکی از والدین در مهاجرت به کانادا فوت کنند چند حالت پیش می آید:
1.پرونده هنوز در کانادا میباشد (دفتر میسی ساگا CPC-M) – در این حالت اگر متقاضی دوم همچنان از نظر قوانین مهاجرتی کانادا بتواند در پرونده باقی بماند به عنوان متقاضی اصلی شناسایی میشود. اداره مهاجرت کانادا در این شرایط فرم اصلی تقاضای مهاجرت IMM 0008 را برای اسپانسر می فرستد که از اول پر شود و همچنین کلیه اطلاعات را بروز کند ولی پس از دریافت فرم، روال عادی پرونده ادامه پیدا می کند. در ضمن با پرونده به گونه ای برخورد میگردد که گویی هیچ انقطاعی در روند آن ایجاد نشده است. به عبارت دیگر تاریخ دریافت پرونده همان تاریخ اولیه آن باقی خواهد ماند. این مسأله بخصوص در محاسبه سن فرزندان وابسته اهمیت خاصی دارد.
2.پرونده به دفتر ویزا رسیده است – در این حالت نیز روش برخورد اداره مهاجرت کانادا کاملا شبیه حالت اول میباشد، با این تفاوت که کلیه مکاتبات به صورت مستقیم با دفتر ویزا (مثلا دفتر آنکارا) صورت خواهد گرفت.
3.متقاضی دوم شرایط مهاجرت کانادا را بدون وجود متقاضی اول ندارد – در چنین شرایطی افسر مهاجرت کانادا سعی می کند مسایل انسان دوستانه را در نظر بگیرد.
بیشتر بدانید:دلایل دانستن زبان انگلیسی یا فرانسه در مهاجرت خوداشتغالی کانادا
دقت کنید که اگر فردی که فوت می کند متقاضی اصلی نباشد، در آن صورت تنها فوت وی اعلام می شود (با ارائه گواهی فوت) و از پرونده خارج میشود بدون آنکه اثر خاصی روی روال پرونده داشته باشد. همچنین اگر فوت متقاضی اعلام نگردد در عمل می تواند موجب بسته شدن پرونده و ممنوع الورود شدن سایر افراد ذکر شده در فرم به کانادا شود.