وقتی پای خوشبختی به میان می آید چه چیزی در نظرمان تجسم میشود؟ پول، خرید هر آن چه لازم یا دوست داریم، خانه، تفریح، و ماشین آن چنانی. این ها به جای خود اما احساس خوشبختی تنها با پول بدست نمی آید.
سلامتی و فارغ بودن از دردهای جسمی، توانایی مراقبت از خود، امکان گذارندن اوقات فراغت با دوستان و اقوام نیز جزئی از معیارهای خوشبختی میباشند. علاوه بر آن شادی بدان معناست که بتوانی آن چه در دل داری را بدون ترس بیان کنیو در شهر خود احساس امنیت و آرامش داشته باشی.
این ها معیارهایی میباشد که برای خوشبختی تعریف گردیده و بر اساس آن و بر پایه نتایج بررسی گالوپ، بیشتر کانادایی ها خود را خوشبخت می دانند تا جایی که در میان 124 کشور جهان از نظر خوشبختی در جایگاه دوم قرار دارند.
در این نظرسنجی 69 درصد کانادایی ها رضایت خود را از زندگی شان ابراز کردند و به این ترتیب همراه با سوئد مقام دوم را کسب کرده اند. این در حالی است که دانمارک با احساس رضایت 72 درصد مردمانش از شرایط زندگی شان گوی سبقت را از دیگران ربوده و در جایگاه اول قرار دارند.
جان هلیول پروفسور اقتصاد دانشگاه بریتیش کلمبیا می گوید: «تعجبی ندارد اگر کانادایی ها در این بررسی در مقاوم دوم قرار گرفته اند. کانادایی ها بسیاری از معیارهایی که با بهبود کیفیت زندگی ارتباط دارد را در اختیار دارند. آنان امکان تحصیل دارند و به واسطه بهره مندی از امکانات بهداشتی می توانند سلامت خود را تضمین کنند.»
او معتقد است که امکان تکیه کردن به یک دوست در زمان مشکلات نیز عامل مهمی در احساس خوشبختی میباشد چرا که به معنای وسیع بودن دایره دوستان است. در کانادا 95 درصد از افراد حداقل یک نفر را برای یاری رسانی در روزهای سخت دارند در حالی که این عدد در کشورهای دیگری که در رده های پایین تر است کمتر از 50 درصد است.
بیشتر بدانید:چگونه ویزا توریستی کانادا رابه ویزا کار کانادا و ویزا تحصیلی کانادا تبدیل کنیم؟
در این بررسی از پرسش شوندگان خواسته شد که به زندگی حال حاضر خودشان و امیدواری به 5 سال آینده نمره ای از 1 تا 10 بدهند. اختصاص نمره 7 و بالاتر به شرایط فعلی و نمره 8 و بالاتر به امیدواری به آینده خوشبختی و موفقیت را نشان می داد!!
نمرات پایین تر به این معنا بود که افراد یا در حال دست و پنجه نرم کردن با زندگی شان میباشند و یا از زندگی شان لذت نمیبرند . افرادی که از زندگی رنج می برند به شرایط زندگی فعلی و 5 سال آینده خود نمره 4 یا پایین تر دادند. احتمال دسترسی این افراد به غذا، سرپناه و امکانات بهداشتی کمتر از سایرین بود. (حداقل های زندگی)
از این منظر نیز 30 درصد کانادایی ها اعلام کردند که در زندگی با چالش هایی مواجه بوده و با آن در کشمکش میباشند. تنها 2 درصد از کانادایی ها نیز از زندگی شان رنج می برند.
از آن جایی که میان احساس خوشبختی و تولید ناخالص ملی ارتباط تنگاتنگی است، تعجبی ندارد که رتبه های بالای جدول همگی از آن کشورهای توسعه یافته و ثروت مند باشد اما علی رغم این مسأله، آمریکا به عنوان ثروت مندترین کشور جهان رتبه 12 را کسب کرد چرا که تنها 59% از آمریکایی ها خود را خوشبخت می دانستند. چاد با احساس خوشبختی تنها یک درصد از مردمانش در قعر جدول قرار گرفت.
نتایج این بررسی بر پایه مصاحبه های مستقیم و یا تلفنی از حدود 1000 فرد بالغ از 124 کشور جهان به دست آمده است.
بیشتر بدانید: