معمولاً هنگام بررسی پرونده های مهاجرتی صرف نظر از روش مهاجرت به کانادا سه مرحله مهم باید طی گردد تا افسر مهاجرت کانادا ویزا را صادر کند
1.متقاضی مهاجرت به کانادا شرایط اولیه و اساسی روش مهاجرتی که انتخاب کرده است را دارد (مثلاً سن مهاجرت، رشته تحصیلی، سابقه کار، سرمایه و …).
2.متقاضی مهاجرت به کانادا تمامی شرایط روش مهاجرتی که انتخاب کرده است را دارد (مثلاً امتیاز مورد نیاز، کامل بودن مدارک و …).
3.متقاضی و افراد خانواده اش به کانادا ممنوع الورود نیستند.
یکی از جنبه هایی که موجب ممنوع الورود بودن افراد خارجی به کانادا می گردد، مسایل مرتبط با سلامت جسمانی Health فردمیباشد.
در چه صورت عدم سلامت جسمانی فرد باعث ممنوع الورود شدن او به کانادا میشود؟
1.سلامت یا امنیت جامعه کانادا را به خطر بیاندازد
2.هزینه سنگینی را به نظام پزشکی یا خدمات اجتماعی کانادا تحمیل می کند
چه کسی باید آزمایشات پزشکی (مدیکال) بدهد؟
تمام متقاضیان مهاجرت به کانادا و اعضای خانواده آنها (یعنی همسر و فرزندان) باید آزمایشات پزشکی انجام دهند. حتی آن دسته از اعضای خانواده متقاضی که او را در آمدن به کانادا همراهی نمی کنند هم باید آزمایش پزشکی بدهند (مثلاً همسری که از فرد جدا شده است ولی هنوز طلاق رسمی نگرفته اند یا فرزندی که در حضانت همسر فرد است). اگر متقاضی یا هر یک از افراد خانواده وی به خاطر مسایل پزشکی به کانادا ممنوع الورود باشند، متقاضی نمی تواند به کشور کانادا مهاجرت کند.
کسانی که تقاضای اقامت موقت کانادا دارند نیز ممکن است بسته به ویزای مورد نیاز (مثل بعضی ویزاهای کار موقت) یا تشخیص افسر مهاجرت کانادا (مثلاً به واسطه کهولت سن یا سوابق موجود پزشکی) مجبور شوند آزمایشات پزشکی را بگذرانند.
بیشتر بدانید:چگونه سوپر ویزای کانادا را بگیریم؟
بیشتر بدانید:
بعضی افراد از آزمایشات پزشکی معاف میباشند؛ همچنین بعضی افراد صرف نظر از نتیجه آزمایشات، هیچ گاه به کانادا ممنوع الورود نمی شوند. شرح این شرایط خاص از حوصله نوشته حاضر خارج است.
آزمایشات پزشکی کانادا شامل چه مواردی می شود؟
1.معاینه پزشک و مصاحبه ای که توسط پزشک صورت میگیرد که حول و حوش سوابق بیماری و سلامت جسمی میباشد
2.عکس از قفسه سینه
3.آزمایش ادرار و خون
پزشک معتمد اداره مهاجرت کانادا این آزمایشات را هدایت می کند. آزمایش خون و ادرار و همین طور کارهای رادیولوژی هم توسط مؤسسات مورد اعتماد اداره مهاجرت کانادا انجام میشوند. این پزشکان و مؤسسات در اغلب کشورها از جمله ایران میباشند.
گاه پزشک معتمد بسته به نتیجه مصاحبه، آزمایشات یا معاینات، آزمایشات بیشتری را سفارش می دهد یا متقاضی را برای معاینات بیشتر به پزشک متخصص معرفی می کند.
معمولاً بچه های زیر 11 سال از عکس قفسه سینه معاف میباشند، مگر آنکه پزشک تشخیص دهد که گرفتن عکس لازم است . آزمایش خون هم حداقل شامل آزمایش ایدز و سیفلیس می گردد. فهرست دقیق آزمایشات، توسط پزشک معتمد تعیین می گردد ولی این دو مورد حتماً در میان آزمایشات وجود خواهد داشت.
چه نوع بیماری هایی موجب ممنوع الورود شدن هستند؟
تشخیص دقیق اینکه چه بیماری هایی سلامت جامعه کانادا را به خطر می اندازند یا هزینه آنها بیش از اندازه است به عهده افسر پزشکی اداره مهاجرت کانادا میباشد. اداره مهاجرت کانادا راهکارهایی در این خصوص هم برای پژشکان معتمد خود و هم برای افسران پزشکی کانادا منتشر کرده است. نتایج معاینات، مصاحبه و آزمایشات پزشکی معمولا به یکی از دفاتر پزشکی اداره مهاجرت کانادا ارسال می گردد. افسران پزشکی کانادا مدارک را بررسی می کنند و در این خصوص تصمیم گیری می کنند.
بیشتر بدانید:اگر یکی از والدین در مهاجرت خویشاوندی به کانادا فوت کند چه میشود؟
بیشتر بدانید:
به کدام استان کانادا مهاجرت کنیم؟
در دو مورد خاص به فرد اجازه ورود به کانادا داده می شود ولی لازم است پس از ورود تحت نظارت باشد. این دو مورد عبارتند از:
1.سل غیر فعال
2.سیفلیس معالجه شده
اگر با نظارت پزشکی بعد از مهاجرت Medical Surveillance مواجه بشوید وکیلتان در خصوص آنکه چه باید انجام دهید راهنمایی تان خواهد کرد. این قضیه جدی است و ممکن است منجر به اخراج شما از کانادا گردد.
نکته آخر اینکه کسانی که به ویروس اچ آی وی HIV آغشته هستند نیز از سوی اداره مهاجرت کانادا راهکارهایی برای تحت نظر گرفتن بیماری در کانادا دریافت می کنند ولی به طور معمول وجود این ویروس نیازمند نظارت پزشکی بعد از مهاجرت و یا ممنوع الورود بودن به کانادا نمیباشد.