اين شركت به عنوان اولين فعال صنعت هوايي در كشور ، ابتدا با هدف پشتيباني از عمليات اكتشاف ، استخراج و توسعة عملياتي در مناطق نفتخيز جنوب فعاليت خود را در سال 1305 هجري شمسي تحت عنوان خدمات هوايي آغاز کرد .
بعدها از واحدي تحت مديريت مناطق نفتخيز به صورت شركتي مستقل ارتقاء پيدا نمود وتحت عنوان شركت حمل و نقل هوايي ايران – نفت ، زير مجموعة شركت ملي نفت ايران قرار گرفت و نهايتاً در سال 1379 سهام آن به صندوق بازنشستگي كاركنان صنعت نفت واگذار و به شركت هواپيمايي نفت ايران تغيير نام پيدا کرد و در جهت اهداف ترسيم شده ، روند تكاملي خود را در مسير تاريخ پر فراز و نشيب اش كه قريب 90 سال میباشد ، طي ميکند .
با پيروزي انقلاب اسلامي ايران و خروج كارشناسان و متخصصان خارجي در سال 1357 از كشور ومتعاقب آن آغاز جنگ تحميلي ، بخش وسيعي از كشور به ويژه مناطق نفتخيز و شهر آبادان ( محل اصلي شركت هواپيمايي نفت ايران) زير آتش دشمن قرار گرفت.
.jpg)
در آن شرايط بحراني مهندسان ، خلبانان ، كارشناسان و كاركنان خدوم اين شركت در حركتي خود جوش و ايثارگرانه زير حجم آتش دشمن موفق شدند، هواپيماها ، تجهيزات ، ابزار و ادوات حياتي اين صنعت را از آبادان به مكاني امن انتقال داده و بدون نياز به متخصصان خارجي در فعاليتي نوين علاوه بر عمليات پروازي در راستاي استمرار سياستهاي كلان شركت ملي نفت (اكتشاف ، استخراج ، توليد و صادرات ) اقدامات ارزشمند ديگري از جمله جابجايي مجروحين و امداد رساني به رزمندگان و ... را در كارنامة خود به يادگار بگذارد.
ازافتخارات ديگر شركت هواپيمايي نفت ايران از ابتداي تأسيس تا به امروز ضريب بالاي ايمني در پرواز است. به گونه اي كه تاكنون هيچ سانحة همراه با مسافر نداشته و بر اساس آمار جامعة جهاني ، ايمن ترين شركت هواپيمايي خاورميانه لقب گرفته است.
از ديگر افتخارات شركت هواپيمايي نفت ايران در سدة دوم فعاليت صنعت نفت كشور تدوين برنامة چشم انداز ده ساله با افق 1404 است كه موجب باقي ماندن بر سكوي نخست ايمني پرواز در خاورميانه و استفاده حداكثري از توان و قابليت هاي تخصصي و فني بر اساس برنامه هاي تنظيم شده به منظور رسيدن به جايگاه بالاتر در عرصه هاي مختلف خواهد گرديد.
هم اكنون شركت هواپيمايي نفت همچون گذشته علاوه بر خدمت رساني به كاركنان خدوم شركتهاي تابعة وزارت نفت ، مانند ديگر اير لاين هاي كشور به ساير هموطنان عزيز نيز خدمت رساني ميکند.
اخيراً با اضافه شدن يك فروند بوئينگ 737 اجاره اي (بصورت ACMI) مسير نوسازي و توسعه ناوگان شركت دنبال ميگردد .
قوانین و مقررات شرکت:
شرکت هواپیمایی نفت ایران به منظور حصول اطمینان از رعایت مقررات و قوانین سازمان هواپیمایی کشوری در راستای تامین ایمنی و امنیت پرواز ها مدیریت کیفیت را در سر لوحه امور خود قرار داده است و در این راستا پس از انجام بازرسی و ممیزی تیم متخصص بازرسی هواپیمایی کشوری از کلیه امور عملیاتی ، فنی ، مهندسی و بازرگانی موفق به تمدید همه ساله گواهینامه (Air Operator Certificate) یا گواهینامه صلاحیت پروازی شرکت (A.O.C) تاکنون گردیده است.
.jpg)
گفتنی است سازمان بین المللی هواپیمایی کشوری (ICAO) و اتحادیه بین المللی شرکت های حمل و نقل جهان (IATA) در برنامه مهم وارسی سالیانه از کلیه خطوط هواپیمایی دنیا ، سازمان های هوانوردی جهان و همچنین فرودگاه های جهان را تحت عناوین ذیل بر عهده دارند.
1- برنامه وارسی جهانی ایمنی پرواز U.S.O.A.P (Universal Safety Oversight Audit Program )
2- برنامه وارسی جهانی از نحوه عملیات پروازی شرکت های هوایی دنیا (یاتا) I.O.S.A (IATA Operational Safety Audit Program)
با عنایت به برنامه اشاره شده این شرکت موظف است کلیه اقدامات خود را با استاندارد ها و توصیه های تعریف شده هواپیمایی منطبق سازدتا بتواند تاییدیه های لازم را از مبادی ذیربط جهت انجام وظایف خود دریافت کند.
ضمنا کلیه شرکت های خطوط هواپیمایی داخلی کشورمان نیز میبایست در تنظیم و تدوین 2 برنامه به شرح ذیل تمهیدات لازم را فراهم آورد.
3- سامانه مدیریت ایمنی پرواز S.M.S ( Safety Management System )
4- برنامه دستورالعمل مدیریت پرواز S.M.M (Security Management Manual)
5- برنامه دستورالعمل و شرح وظایف سازمانی مهندسی و تعمیرات M.O.E (Maintenance Organization Exposition)
چشم انداز شرکت:
مدیریت شرکت هواپیمایی نفت ایران با در نظر گرفتن چشم انداز رشد و توسعه شرکت ، در نظر دارد تا با برنامه ریزی استراتژیک بلند مدت ، میان مدت و کوتاه مدت اقدامات زیر را انجام دهد.
• شناسایی عوامل اقتصادی ، اجتماعی ، سیاسی ، فرهنگی و اقلیمی موثر بر عملکرد شرکت.
• پیش بینی تغییرات عوامل محیطی ، منابع و امکانات و آثار آن بر عملکرد شرکت.
• استفاده از روش های مختلف تامین منابع مالی سرمایه گذاری (ارزی و ریالی) از جمله آورده سهامداران به صورت نقدی و افزایش سرمایه ، فروش سهام و حقوق صاحبان سهام ، فروش اوراق قرضه یا دریافت وام (Finance) ، جلب مشارکت در سرمایه گذاری (Join Venture) با هدف توسعه ناوگان حمل و نقل و تاسیسات و امکانات شرکت.
• جذب نیروی انسانی ماهر و افزایش مهارت های کارکنان با اجرای دوره های آموزشی.
• ایجاد و افزایش تعامل با سازمان هواپیمایی کشوری و سایر شرکت های هواپیمایی داخلی و خارجی.
اهداف شرکت:
شرکت هواپیمایی نفت ایران در راستای انجام وظایف و دستیابی به اهداف تعیین شده در رابطه با تصدی حمل و نقل هوایی مسافر ، بار و محصولات پستی در داخل و خارج با بال ثابت و با رعایت قوانین و دستورالعمل سازمان هواپیمایی کشوری می تواند عملیات زیر را کماکان در راستای پشتیبانی از عملیات اکتشاف ، تولید و صدور نفت و گاز انجام دهد.
• اداره عملیات حمل و نقل هوایی و احداث ، تهیه و تامین ، حفاظت و نگهداری تاسیسات و وسایل ، تجهیزات ، کارکنان و دفاتر مربوطه.
• انجام فعالیت های بازرگانی ، اداری ، آموزش و خدمات دیگری که برای انجام عملیات ترابری شرکت و بهبود کیفیت عملیات مزبور و همچنین توسعه دامنه فعالیت های شرکت لازم است.
• ارائه هرگونه خدمات و سرویس های بال و فرودگاهی از جمله خدمات حمل و نقل هواپیمایی بال ثابت پروازهای تجسسی و اداری به اشخاص حقوقی – اعم از دولتی و غیر دولتی – در داخل و خارج از کشور.
• انجام خدمات مربوط به هواپیما ، مسافر و بار ( هلدینگ ).
• ارائه خدمات هوانوردی.
• ارائه خدمات مهندسی و تعمیرات به کلیه شرکت های ایرانی دارنده نوع هواپیماهای ملکی شرکت هواپیمایی نفت براساس اختیارات قانونی مندرج در گواهینامه تعمیراتی (MC).
مقاصد پروازی هواپیمایی نفت:
.jpg)
اهواز
فرودگاه اهواز
آبادان
فرودگاه آبادان
اصفهان
فرودگاه بینالمللی شهید بهشتی اصفهان
جزیره کیش
فرودگاه بینالمللی کیش
مشهد
فرودگاه بینالمللی شهید هاشمینژاد مشهد
آغاجاری
فرودگاه آغاجاری
شیراز
فرودگاه بینالمللی شهید دستغیب شیراز
شهرکرد
فرودگاه شهرکرد
تهران
فرودگاه بینالمللی مهرآباد (قطب)
رشت
فرودگاه سردار جنگل رشت
یزد
فرودگاه شهید صدوقی یزد
بندر ماهشهر
فرودگاه ماهشهر
تبریز
فرودگاه بینالمللی شهید مدنی تبریز
خارک
فرودگاه خارک
اردبیل
فرودگاه اردبیل
بندر عسلویه
فرودگاه خلیج فارس
امارات متحده عربی
فرودگاه بینالمللی دبی
ناوگان هواپیمایی نفت
ناوگان هواپيمایی نفت بشرح ذيل میباشد:
۵ فروند فوکر ۵۰ به نامهای گاز (EP-GAS)، نفت (EP-OIL)، پتروشیمی (EP-PET) و نفت (EP-NFT)و خارک (EP-NFK)
۴ فروند فوکر ۱۰۰ با نامهای مسجدسلیمان (EP-MIS)، شوش (EP-SUS)، اهواز (EP-AWZ) و اوپیک (EP-OPI)
آدرس :
دفتر تهران: تهران، فاز يك شهرك اكباتان، خيابان شهيد نفيسي، پلاك 11 دفتر اهواز: اهواز، جنب فرودگاه بينالمللي اهواز
تماس :
تلفن دفتر تهران : 02144641755
دفتر واحد فروش دفتر تهران : 02144691083
تلفن واحد فروش فرودگاه مهرآباد : 02161023332
تلفن دفتر اهواز : 06114452842
تلفن واحد فروش فرودگاه اهواز : 06114432736
.jpg)