عمان ایر نام آشنایی در بین ایرلاینها در حوزه خلیج فارس میباشد که در سالیان اخیر همواره بعنوان یکی از برترین ایرلاین های سراسر جهان شناخته می شده است.
این ایرلاین عربی که حامل پرچم کشور عمان بوده و بعنوان ایرلاین ملی این کشور فعالیت می کند، یکی از اعضای سازمان حمل و نقل هوایی عربی نیز میباشد.
فرودگاه بین المللی مسقط در عمان قطب پروازهای این شرکت هواپیمایی معروف میباشد که در منطقه السیب واقع گردیده است. با وجود اینکه عمان ایر هنوز بعنوان یک ایرلاین نوظهور در حوزه هوانوردی جهان شناخته میگردد، اما فعالیت ها و پیشرفت های چشمگیر این شرکت در سالیان اخیر باعث شده حالا این ایرلاین، رقیبی جدی برای سایر شرکت های هواپیمایی منطقه خلیج فارس همچون امارات، قطریه و الاتحاد بشمار می رود.
پیشرفت عمان ایر
افزایش روز افزون ظرفیت ناوگان و کیفیت خدمات در پروازهای این شرکت باعث شده است تا روز به روز افراد زیادی به جرگه مسافران دائمی این شرکت هواپیمایی اضافه گردند. عمان ایر در سال 2010 نیز توانست نام خود را بعنوان نخستین شرکت هواپیمایی که توانست اینترنت وای فای و خدمات تلفن همراه را بطور همزمان در طی مدت پرواز برقرار کند، بر سر زبانها بیندازد.
اخذ جوایز متعدد توسط هواپیمایی عمان
در سال بعد نیز این شرکت موفق به دریافت جایزه طلایی خطوط پروازی سال در کشور فرانسه گردید. گفتنی است میزان رضایت مندی بالای مسافران این شرکت باعث گردید تا در سال 2012 میلادی جایزه برترین خطوط پروازی جهان در حوزه برخورداری از بینظیرترین صندلی های تجاری و همچنین ارائه خدمات بی نقص در خاورمیانه توسط “اسکاری ترکس” به آن اهدا گردد. بدون شک دریافت سه جایزه و افتخار پیاپی در این سالها نقش بسزایی در معرفی این شرکت هواپیمایی به جهانیان داشته است.
بد نیست بدانید که شکل گیری این شرکت هواپیمایی به سال 1970 میلادی و تاسیس شرکت خدمات بین المللی عمان که به اختصار OIS خوانده می شود، باز می گردد؛ در آن زمان عمان ایر تنها یک شرکت ارائه دهنده خدمات بیمه فرودگاهی بود که در فرودگاهی به نام Beit Al Falaj فعالیت می کرد.
در سال های بعد OIS با توجه به پیشرفت بسیار صعودی صنعت هوانوردی عمان توانست چندین کارگاه، سوله و ساختمان را در مسیر افزایش فعالیت های خود به مجموعهاش اضافه کند. اما سال 1981 را می توان سالی مهم در تاریخ OIS دانست چراکه در این سال این شرکت خدماتی به شرکتی سهامی تبدیل گردید. OIS که فرصت را مغتنم شمارده بود، به سرعت 13 هواپیما را از ایرلاین Gulf Air خریداری نمود و خدمات هوایی خود را همراه با این شرکت توسعه داد.
OIS در طی سال های 1983 الی 1993 میلادی اقدام به افزایش و بهبود زیرساخت های خود کرده و با خریداری تجهیزات جدید در نهایت موفق شد هواپیمایی عمان را بطور رسمی پس از 23 سال پایه گذاری کند و فعالیت های خود را با پرواز یک فروند بوئینگ 737 سری 300 آغاز کند.
عضویت هواپیمایی عمان در IATA
عمان ایر در سال 1998 توانست به گروه انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی که به اختصار IATA خوانده می شود، وارد شود. حدود 9 سال بعد یعنی در سال 2007 میلادی، دولت عمان با افزایش سهام خود از 23 به 80 درصد از این شرکت هواپیمایی موفق شد گامی جدید در راه توسعه آن بردارد و با طرح های جدید و راهبردی خود پروازهای با مسافت طولانی را نیز در دستور کار عمان ایر قرار دهد که این مهم در نوامبر همان سال با پرواز بانکوک به لندن آغاز شد.
کمک دولت عمان به هواپیمایی عمان ایر
دولت عمان سه سال پس از افزایش سهام خود از عمان ایر بار دیگر برای افزایش این مقدار اقدام کرد و این بار توانست تا 99.8 درصد از سهام این شرکت را از آن خود کند. پس از این اتفاق و افزایش بی چون و چرای تصمیم گیری های دولت عمان برای این شرکت هواپیمایی، عمان ایر وارد فاز جدیدی گردید.
دولت عمان که سخت در حال تلاش برای بوجود آوردن یک ایرلاین قدرتمند و پر آوازه بود، موفق شد 6 فروند هواپیمای مدرن ایرباس را در اواخر سال 2009 از این کمپانی فرانسوی تحویل بگیرند. این هواپیماها شامل سه فروند ایرباس A330 سری 300 و سه فروند ایرباس A330 سری 200 بودند که توافقات برای خرید این 6 هواپیما نیز چیزی در حدود 2 سال به طول انجامیده بود!
گفتنی است پیش از این نیز دولت عمان موفق شده بود دو فروند ایرباس A330 سری 200 را نیز از ایرویز جت خریداری کند. در سال 2011 و زمانی که نمایشگاه هوایی دبی در حال برگزاری بود، سفارش 5 فروند هواپیمای امبرائر 175 توسط هواپیمایی عمان به ثبت رسید تا حالا پس از ایرباس های فرانسوی، هواپیماهای برزیلی نیز در ناوگان هوایی این ایرلاین دیده شود.
ناوگان هواپیمایی عمان ایر
در حال حاضر ناوگان هواپیمایی عمان ایر متشکل از 45 فروند هواپیما به شرح زیر است:
ایرباس:
4 فروند A330 سری 200
6 فروند A330 سری 300
بوئینگ:
1 فروند 737 سری 700
21 فروند 737 سری 800
5 فروند 737 مدرن ER900
4 فروند 778-8
امبرائر:
4 فروند مدل 175
لازم بذکر است که عمان ایر حدود 34 فروند هواپیما نیز در دست سفارش دارد که در طی سال های آتی با دریافت به مرور آنها، ناوگان خود را بیش از پیش توسعه خواهد بخشید.
مقاصد پروازی هواپیمایی عمان
هواپیمایی عمان هم اکنون به 27 کشور جهان که شمال 50 مقصد متفاوت می باشند، پروازهای روزانه و هفتگی دارد که در میان آنها پروازهای کشور هند با 11 مقصد بیشترین میزان را در اختیار دارد. با توجه به برقراری ارتباط میان تهران و مسقط، مسافران ایرانی برای پرواز به عمان می توانند علاوه بر شرکت های هواپیمایی داخلی، سفر هوایی خود را با عمان ایر نیز تجربه کنند.
سایر مقاصد پروازی عمان ایر در جهان بغیر از هندوستان و ایران به شرح زیر است:
قاره آسیا:
پاکستان، سریلانکا، بنگلادش، فیلیپین، تایلند، مالدیو، اندونزی، نپال، سنگاپور و مالزی
منطقه خاورمیانه:
قطر، امارات متحده عربی، بحرین، لبنان، اردن، عربستان و کویت
قاره اروپا:
سوئیس، آلمان، فرانسه و انگلستان
قاره آفریقا:
تانزانیا
البته با توجه به پیشرفت روزافزون عمان ایر و تحویل گرفتن هواپیماهای جدید در سالیان پیش رو، این مقاصد پروازی نیز افزایش چشمگیری خواهند داشت؛ به هر حال عمان ایر، ایرلاینی با کیفیت در منطقه خاورمیانه است که در سال 2015 میلادی نیز توانسته جایزه بهترین ارائه سرویس و خدمات پروازی را در بین ایرلاین های منطقه کسب کند و به همین دلیل انگیزه های عمان ایر بدون شک این بار برای بهترین بودن در سطح بین الملل و جهانی بیشتر خواهد بود.
در پایان لازم بذکر است که مدیر عامل عمان ایر، عبدالرحمن آل بو سعیدی در خرداد ماه امسال با سفر به شهر مقدس مشهد و حضور در هتل لوکس بین المللی قصر طلایی، دفتر نمایندگی عمان ایر را در این شهر توریستی کشورمان افتتاح کرد تا مشخص شود مدیران این شرکت هواپیمایی موفق خاورمیانه حساب ویژه ای روی بازار هوایی کشورمان باز کرده است، چراکه با توجه به موقعیت جغرافیایی ویژه ایران در منطقه چشم انداز بازار هوایی ایران همواره درخشان بوده است.